Türkiye Kültür Gezisi (SELÇUKLU TURU)

Türk Federasyon gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır.

Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere medeniyet ve tarihin izinde genç kardeşlerimizin, program boyunca etkinliklerde birbirlerini tanıyarak kaynaşacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açmasına katkı sunacaktır.

Avrupa’nın önemli şehir ve medeniyetlerini tanımak amacıyla Türk Federasyon olarak çeşitli Kültür gezileri organizesi yanı sıra kimliğimizi oluşturan Türk-İslam medeniyetlerini kapsayan organizeleri de planlamaktadır.

Bu plan dahilinde 2022 yılı Ekim ayının 7-16 tarihleri arasında Türkiye Kültür Gezisi (SELÇUKLU TURU) başlatmış bulunmaktayız. Bu tur ile Anadolu'da Selçuklu” eserlerini yerinde görüp başta Selçuklu mirası eserler hangileridir? Hangi dönemde yapılmışlar ve özellikleri nelerdir? Ne zaman yapılmışlar ve hangi Anadolu şehirlerinde bulunmaktalar gibi merak ettiğiniz sorularınızın cevabını bulmaya çalışacağız.

Gezilecek Muhtemel İllerimiz;

Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya ve Antalya’da Selçuklu izlerini takip edeceğiz.

 

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: