Kurban Vekaletleri Yerlerine Ulaştırıldı

Avrupa Türk Konfederasyon 2022 Kurban Kampanyası kapsamında Almanya Türk Federasyonumuza vekalet yoluyla verilen tüm kurbanlar kesilerek başta şehit aileleri olmak üzere, ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırıldı.

Almanya Türk Federasyon (ATF) Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol’un da bizzat kurban kampanyasına katılarak, kampanyanın kesim ve dağıtım çalışmalarını yerinde müşahede etti.

Genel Başkan Sayın Doğruyol yapmış olduğu açıklamada, “Kurban ibadetinin bir diğer yönü sosyal sorumluluk yani paylaşmaktır. Federasyonumuza vekalet yoluyla verilen tüm kurbanlar ihtiyaç sahiplerine paylaştırılmıştır. Paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Kurban kampanyamız destek veren Avrupa Türklüğünün güzide temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Bağışlanan kurban hisselerini mazlum ve mağdur soydaşlarımıza ulaştırabilmek için Avrupa Türk konfederasyon bünyesinde faaliyet gösteren Türk Federasyon temsilcileri, seferber oldular. Türk Dünyasına uzanan el, bizi bekleyenlere giden yol kutsaldır. Kutsal, bir o kadar da ulvi görev olarak atfettiğimiz bu vazifemizi yerine getirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz.

Adımız ve icraatımız güvencemizdir

Bu düsturla, ülküdaşlarımızın vermiş olduğu Kurban vekaletini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada yüce İslam dininin usulleri çerçevesinde kurbanlarını kestirip aynı hassasiyetle dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Almanya Türk Federasyon 2022 Kurban kampanyamızı tercih etmiş olan vatandaşlarımızın, yardımseverlerin ciddi bir teveccühünün göstergesi olan bu kampanya, bizlere büyük sorumluluk yüklemiştir. On binden fazla ihtiyaç sahibine ulaşmamıza vesile olan, kampanyamıza destek veren ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kurbanlarını kabul etsin. Ayrıca Kurban bayramının kardeşlik ve barışa vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.” dedi.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: