Din görevlileri ve Yöneticiler Toplantısı

Almanya Türk Federasyon Din Hizmetleri birimimiz bünyesinde görev yapan yöneticiler ve din görevlileri ile toplantı gerçekleştirildi.

 

 

Genel Başkanımız Sayın Şentürk Doğruyol, Genel Başkan yardımcımız Sayın Serdar Karslı, Genel Sekreter yardımcıları Sayın Yusuf Zorluoğlu ve Mehmet Topcuoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

 

Türk Federasyon ve ona bağlı faaliyet gösteren derneklerimizde din öğretimi ve önümüzdeki dönemde devam eden ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili istişare yapıldı. Toplantıda kısa vadede gerçekleştirilecek programlar ele alınarak tanıtımı yapıldı. 26.12.2022 tarihinde gidilip, 07.01.2023 tarihine kadar sürecek olan "2022-2023 Kış Umresi" ele alınarak gelişen yeni mevzuatlar anlatıldı, mübarek topraklardaki uygulama ile ilgili gereken koordinasyonun yapılmasının önemi üzerinde durdu.

 

 

 

 

Yaklaşık yarım asırdır Avrupa Türklüğünün dini vecibelerini yerine getirmekte yardımcı olan Türk Federasyonun hazırladığı, "Tecvidli Kur’an Dili, Namaz Hocası ve Dualar" adıyla genç kardeşlerimizin eğitiminde önemli yeri olan kitabın tanıtımı yapıldı. Bu kitap ile birlikte öğrencilerimize doğru bilgiye dayalı düşünce, inanç oluşturma ve davranış kazandırmayı hedefleyen programlar uygulanması noktasında istişareler yapıldı.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi ve becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. İnsanlığın küresel barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda; öğrencilerimizi millı, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek Türk Federasyonunun başlıca amaçlarından biri olduğunun altı çizildi.

 

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: