BW Kuzey Bölgesi Heilbronn Türk Kültür Festivali

Heilbronn Türk Ocağımızın “TÜRK KÜLTÜR FESTİVALI”ne katılan Almanya Türk Federasyon Genel başkanı Sayın Şentürk Doğruyol “Türk Federasyon Heilbronn Türk Ocağımızın düzenlemiş olduğu geleneksel "Türk Kültür Festivali" programına katılarak ülküdaşlarımızla birlikte olduk. Genel başkanımız, "Dernek başkanımız Sayın Yalçın Başak nezdinde emeği geçen bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BW Kuzey Bölge Heilbronn Türk Ocağı uzun süredir kermes şeklinde gerçekleştirdiği etkinlik Almanya Türk Federasyon Genel başkanı Sayın Şentürk Doğruyol’un önerisi üzerine TÜRK KÜLTÜR FESTİVAL ismini alarak etkinlik başarıyla devam ettirilmektedir. Bu güzel etkinlik, Heilbronn derneğinin yöneticilerinin birlik ve beraberlik içerisinde özverili çalışması neticesinde bu günlere gelinmiş bulunmaktadır. Heilbronn Türk Ocağının yaklaşık yarım asırdır Heilbronn ve çevresinde verdiği hizmetin takdirle karşılanıyor olması önceki başkanların ve yöneticilerin birlik ve beraberliğe verdiği önemle artırılmıştır.

Heilbronn Türk Ocağı başkanı Yalçın Başak, “Heilbronn’da Kültür ve Sanat Festivali” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Heilbronn Türk Ocağı Türk Kültür Festivali’yle, alanlarında bölgemizin en önemli etkinliklerinden biri oldu. Derneğimizin başkanı Sayın Yalçın Başak, Etkinliğimize katılan misafirlere, Türk Kültürü ve Heilbronn şehrinin tanıtımını başarıyla yapmaktadır. Türk Kültür Festivali her geçen gün daha da zenginleşerek geleneksel olarak devam etmektedir.

Festivalde Türk Mutfağının Zengin Çeşitleri beğenildi. Geleneksel  Türk Kültür Festivali’nde Türk mutfağının zengin çeşitleri, kadın kollarımızın aylar öncesi hummalı çalışmaları neticesinde hazırlanan çeşitli örnekleri başarıyla ziyaretçilere sunuldu. Yaklaşık üç bin metre kare alana yayılan Türk Kültür Festivaline ailece gelenler tanışma ve kaynaşma imkanı buldular. Çocuklar kendileri için ayrılan alanda doyasıya eğlendiler. Festivalde sahne alan Türk Federasyon sanatçımız Sayın Alparslan Yılmaz katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Dosyalar

Bu Haberi Paylaş: