ATF Kurban Kampanyası 2022

ATF Kurban Kampanyası

İnsanlık tarihinin en eski ve köklü ibadetlerinden biri olan kurban ibadeti bu yıl da Kovid-19 tedbirleriyle birlikte bir kere daha Avrupa Türklüğü ve Türk Dünyası ile dayanışma örneği sergilemek üzere kampanyamızı başlatıyoruz.

Federasyonumuz 29. faaliyet döneminde her sene olduğu gibi Avrupa Türk Konfederasyon bünyesinde faaliyet gösteren Federasyonlar ile birlikte Türk Dünyası’na kurban kampanyası düzenlenmektedir.

Avrupa Türk Konfederasyon “Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu”, Konfederasyon çatısı altında faaliyet gösteren Türk Federasyonlarının katılımı ile, tüm Türk dünyasında ulaştırılacaktır. Türkiye’de Şehit ailelerine, Azerbaycan-Karabağ, Kırım, Kerkük, Özbekistan, Afganistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Doğu Türkistan’da Kesilen kurban etleri ihtiyaç sahiplerine paylaştırılacak.

Kurban ibadeti vesilesi ile birlikte, bir kere daha dini ve milli hislerimizi coşturarak, akrabalık bağlarımız kuvvetlendirip, komşuluk ilişkilerimiz yeniliyeceğiz.

Avrupa Türklüğünün Türk dünyası ile manevi bağı bu vesile ile 2022 yılında da kuvvetlenerek, Vatandaşlarımızın vermiş olduğu Kurban vekaletini Yüce dinimiz İslam’a uygun şekilde kesilmesi, onların düzenli bir şekilde ulaştırılması üzere başta Federasyonlarımızın başkanlık divani üyeleri olmak üzere, bölge ve derneklerimizin yöneticileri katılacaktır.


Bu Haberi Paylaş: